Еротични танци и акробатични номера ще представи балет “Игор Мойсеев” у нас!

Еротични танци и акробатични номера ще представи балет “Игор Мойсеев” у нас!

начало » Новини » Еротични танци и акробатични номера ще представи балет “Игор Мойсеев” у нас!

Еротични танци и акробатични номера ще представи балет "Игор Мойсеев" у нас!

Солидна доза еротични танци и виртуозни акробатични номера ще видим в премиерното представяне за България на спектакъла „Ночь на Лысой горе“ в изпълнение на балет „Игор Мойсеев“ на 23 ноември, зала 1 на НДК.
Спектакълът, превърнал се в сензация на Бродуей, ще бъде игран за първи път пред българска публика и ще бъде „черешката на тортата“ във втората част от програмата на руснаците, сподели пред медии Елена Щербакова, директор и художествен ръководител на ансамбъла.
Първата част от представлението на балет „Игор Мойсеев“в София на 23 ноември ще започне с емблематични танци от богатия репертоар на артистите и ще завърши с „Балканска сюита“, включваща гръцки, румънски, македонски, сръбски и български танци по хореография на Живко Иванов и музика на Димитър Христов.

В състав от над 80 души балет „Игор Мойсеев“ е най-голямата танцова формация, гостуваща в България тази година.  Това е и първият професионален ансамбъл за народни танци в света на името на големия народен артист на Русия и хореограф Игор Мойсеев.
Мойсеев е създател на прочутата професионална танцова школа, която изгражда и възпитава бъдещите танцьори от  неговия ансамбъл и гарантира приемствеността на поколенията в него. Подборът на младите таланти за школата е изключително строг и веднъж на 4 години малцина от най-добрите ученици биват избрани да се присъединят към ансамбъла, разказа Щербакова.
Любопитен факт е, че самият Майкъл Флетли е бил на обучение по класически танц при специалистите от школата на Мойсеев, които му показали как да използва не само движенията на краката си, но и на тялото и ръцете. Това се случило малко след като Флетли поставя спектакъла “Riverdance”.
Почитателите на руската култура и изкуство от Пловдив ще имат възможността да се възползват от безплатен превоз до София за концерта на балет „Игор Мойсеев“ – на 23 ноември в 18 ч от паркинга до централния вход на Пловдивския панаир ще отпътуват 5 автобуса, които ще превозят публиката до зала 1 на НДК и обратно до Пловдив след края на събитието.