Хулио Иглесиас в София на 13 юни

Хулио Иглесиас в София на 13 юни

Информация

Най-успешният испаноговорящ певец на всички времена Хулио Иглесиас ще пее отново в София на 13 юни в Арена Армеец от 20 ч. по покана на Продуцентска компания АРТ БГ.
Чаровникът, по когото и до днес въздишат милиони жени по света, ще представи на живо последния си албум  Julio Iglesias 1, както и стари композиции, продавани в мултиплатинени тиражи и превърнали се във вечни неостаряващи хитове за няколко поколения.
Турнето за 2012 на Хулио Иглесиас ще премине през всички континенти като на България е отредено  „титулярно“ място, тъй като певецът храни към нашата страна огромни сантименти и  твърди, че връзката му с България е силна и специална.

Билети от Eventim
ВИП билети:
От Каса 3 на НДК и АРТ БГ офис

Хулио Иглесиас вече 44 години се радва на блестяща кариера и за този период е постигнал впечатляващи  рекорди:

 – вписан е в Книгата на Рекордите на Гинес за своите 80 издадени албума на 20 езика;
–  над 300 милиона продадени копия от албуми;
 – над 2600 платинени и златни плочи;
 – над 5000 концерта в 500 града по света;
 – над 60 милиона зрители на всички континенти.

Хулио Иглесиас е отличен с Грами през 1988 г., а през 1989 г. получава собствена звезда в Холивудската алея на славата. Същата година УНИЦЕФ го обявява за специален посланик на сценичните изкуства. Той е единственият чуждестранен изпълнител, отличен от китайското министерство на културата за рекордни продажби на албуми в тази страна.

Певецът е носител на още десетки награди и почетни отличия. Пял е на една сцена заедно с музикални величия като Франк Синатра, Стиви Уондър, Уили Нелсън, Даяна Рос, Доли Партън, Пол Анка, Пласидо Доминго, Стинг, “Бийч Бойс” и много други.