Ishtar във Варна и София през юни

Ishtar във Варна и София през юни

начало » Новини » Ishtar във Варна и София през юни

Ishtar във Варна и София през юни

На 3 юни 2011 г. в Летния театър на Варна и на 5 юни в София, зала 1 на НДК една от най-големите етно изпълнителки в света Ishtar Alabina ще дойде у нас по покана на продуцентска компания АРТ БГ. В столицата това ще бъде едва първото самостоятелно гостуване на певицата след концертите й във Варна и Слънчев бряг през далечната 2004 г.

Билетите за двата концерта тръгват в продажба във вторник, 21 декември на касата на НДК и в мрежата на Eventim. Първите 200 билета за Варна и София ще бъдат на специални промоционални коледни цени от 20 до 70 лв като след изчерпване на количествата ще се продават между 30 и 80 лв.

ISHTAR ALABINA

Името на Ishtar Alabina нашумява като солова изпълнителка през 2000 г, когато синглите Last Kiss и C’est La Vie, включени в дебютния й солов албум The Voice Of Alabina оглавяват върховете на всички европейски класации. Мнозина си спомнят, че преди да започне соло кариера Ishtar Alabina бе вокалистка на едноименната култовата етно формация Алабина, задължително звучаща в плейлиста на всяка уважаваща себе си дискотека от 90-те.

Парчето Habibi (Sawah) от третия самостоятелен албум на Ishtar Alabina Je Sais d`où Je Viens (I know from where I come) също се превръща в безспорен хит и затвърждава в световен мащаб специфичния стил на певицата, определян от повечето критици като ориенталски поп.

Повлияна от различните източни култури, Ishtar Alabina съчетава в музиката си модерно денс звучене с традиционни ориенталски мелодии и фламенко ритми, характерни за европейското и африканското Средиземноморие. И докато в първия й албум текстовете  са предимно  на френски език, в следващите творения на певицата широко застъпени са и песните на иврит, арабски, испански и английски. Днес Ishtar Alabina продава милиони копия от албумите си, отразяващи неподражаемия й чувствен стил.

Мултикултурният микс в песните на ishtar Alabina не е случаен – талантливата певица е родена под името Ети Зак в израелската част на Кирият Ата от египетско-израелска майка и мароканско-израелски баща, потомци на сефарадски евреи. Детските си години тя прекарва в Израел, а от 14-годишна започва да пее из местни клубове. С амбицията да докаже таланта си, младата певица не спира изявите си дори по време на задължителната си военна служба в армията на Израел.

Псевдонимът Ishtar младото момиче избира, вдъхновена от едноименна месопотамска богиня на плодородието. Певицата обяснява, че нейната баба я наричала Естер, което пък с нейния египетски акцент звучало като Ищар.

Ishtar Alabina заминава за Франция в средата на 90-те години, където по силата на съдбата намира любовта на живота си, а кариерата й претърпява стремителен възход, когато шефът на музикалната компания Atol Music Шарл Ибгуй я забелязва и й предлага договор като вокалистка на Алабина. С Алабина Ishtar става известна не само във Франция, но и в цяла Европа и САЩ, където хитовете на денс формацията не слизат от топ 10 на всички чартове.

Ishtar открива сезона на “Марина Диневи” в “Свети Влас”

Ishtar открива новия спортно-развлекателен център restART

Ishtar Alabina пристига в понеделник

Ishtar пристига с бенд и балет

Ishtar с концерт и в Пловдив

Билети за София

Билети за Варна