Концертът на Scorpions ще бъде на стадион!

Концертът на Scorpions ще бъде на стадион!

начало » Новини » Концертът на Scorpions ще бъде на стадион!

Дългоочакваният концерт на Scorpions на 9 октомври, с който световните рок величия ще се сбогуват с българската си публика, ще бъде преместен от досега обявената зала „Фестивална“ на стадион „Академик“ – Плиска (при БАН), съобщиха организаторите от АРТ БГ и Z-Rock.

Промяната се налага поради  огромния интерес към  рок събитието на есента, което освен че ще е последното гостуване на Клаус Майне и компания у нас, ще отбележи официално и четвъртия рожден ден на рок радиото на България Z-Rock.

Напливът на желаещите да посетят шоуто на Scorpions не стихва, а вместимостта на „Фестивална“ е твърде малка, за да побере многобройните фенове на легендарната група. Капацитетът на стадион „Академик“ – Плиска  е 15 000 души, между които 5500 седящи места и трибуна за VIP гости. Съоръжението не трябва да се бърка с едноименния „Академик“ до зала „Фестивална“.

Стадион „Академик“ – Плиска (при БАН) се намира на ул. „Яна Лъскова“ в непосредствена близост до хотел „Плиска“. До него лесно може да се стигне от спирка „Плиска“ и завод „Електроника“. В деня на концерта в района на събитието ще има обозначителни табели и персонал, които ще упътват закупилите билети към входовете на стадиона, а именно:

Вход 1- фен зона и седящи
Вход 5 -фен зона и седящи
Вход 2 – VIP зона и седящи
Вход 3 – правостоящи и седящи
Вход 4 – правостоящи и седящи.

Билети за концерта  на Scorpions на 9 октомври на стадион „Академик“ – Плиска (при БАН) се продават в разпространителската мрежа на Eventim и неговите партньори на цени между 50 и 90 лв, както и VIP места по 150 лв. Досега закупените билети ще важат без презаверка за съответните зони на стадиона, които остават непроменени.

Организаторите изразяват задоволството си от успешното финализиране на нелеките преговори за намиране на ново място за провеждане на събитието, тъй като подходящите за концерти стадиони в София към момента са с отнет лиценз за провеждане на масови мероприятия. Изключение прави националният стадион „Васил Левски“, който обаче е ангажиран за този период с домакинските мачове на ЦСКА и „Локомотив“ (София).

„Убеден съм, че имахме късмет със стадион „Академик“ – Плиска (при БАН)  и феновете на Scorpions ще се наслаждават комфортно и пълноценно на рок легендите в последния им концерт у нас“ каза Петър Харалампиев от АРТ БГ.

Още информация за събитието