Найджъл Кенеди репетира усилено в Пловдив

Найджъл Кенеди репетира усилено в Пловдив

начало » Новини » Найджъл Кенеди репетира усилено в Пловдив

Найджъл Кенеди ще пристигне няколко дни преди концерта си в Пловдив за интензивни репетиции с музикантите от Пловдивската филхармония. Както е известно, заедно с тях виртуозът на цигулката ще открие официално Есенния салон на изкуствата в Античния театър на 1 септември с композиции на Дюк Елингтън и Бах.

Найджъл Кенеди гостува за първи път в Пловдив по покана на Община Пловдив и АРТ БГ.

Все още се уточнява дали артистът и антуражът му ще дойдат у нас на 29 или 30 август, ясен е обаче съставът на бенда, с който ексцентричният цигулар пътува:  Doug Boyle (китара), Orphy Robinson (маримба и вибрафон), Tomasz Grzegorski (саксофон), Adam Kowalewski (бас) и  Krzysztof Dziedzic (барабани и перкусии).

Последните трима полски инструменталисти познаваме от миналата година, когато  мистър Кенеди заедно с тях и пианиста Piotr Wylezoł представи джаз албума „A Very Nice Album“ на живо в зала 1 на НДК.

Със своя бенд и българските филхармоници Кенеди ще репетира всеки ден сутрин и вечер до постигане на пълен синхрон между 22-мата родни музиканти и гостите, тъй като освен като ексцентрик Кенеди е познат и като абсолютен перфекционист.

В концертната програма, на която ще се наслади пловдивската публика, влизат евъргрийни на големия джазмен Дюк Елингтън In a Mellowtone, Cottontail, Prelude to a Kiss, както и класически фрагменти от Йохан Себастиан Бах.

Билети за концерта на Найджъл Кенеди и Пловдивската филхармония могат да бъдат закупени на касата пред община Пловдив и в мрежата на Eventim и неговите партньори на цени между 40 и 60 лв, както и ВИП места по 80 и 100 лв.
 

Още информация за събитието