Пропускателен режим за концерта на Scorpions

Пропускателен режим за концерта на Scorpions

начало » Новини » Пропускателен режим за концерта на Scorpions

Два дни останаха до дългоочаквания от хиляди фенове в България концерт на рок легендите Scorpions на стадион „Академик-Плиска“ и само ден до пристигането им на наша земя – Клаус Майне и компания пристигат  у нас още утре вечерта.

Неделната им програма предвижда посещение на първокласен ресторант и избран от тях столичен клуб, където музикантите ще се заредят с енергия за последния си концерт у нас на 25 октомври от 19 ч, с който ще се сбогуват с българските си фенове.

В деня на концерта в интерес на безопасността на публиката и безпроблемния пропускателен режим около стадион „Академик-Плиска“ ще бъде изградена буферна зона с обособени 3 КПП-та (контролно-пропускателни пунктове). Те ще осигуряват достъп до входовете на стадиона както следва:

КПП 1  – към вход 1 (ъгъла на ул. „Христо Чернопеев“ и ул. „Александър фон Хумболт“);
КПП 2 – към вход 2  (ул. „Христо Чернопеев“)
КПП 3 – към входове 3, 4 и 5 (откъм локалното платно на Цариградско шосе до хотел „Плиска“.
)

С оглед на улесненото придвижване на феновете към трите КПП трябва да се има предвид, че КПП 1 и 2 са по-лесно достъпни откъм завод „Електроника“, до КПП 3 най-лесно се стига откъм  хотел „Плиска“.

Около КПП 1 и КПП 3 ще бъдат изградени каси, където ще могат да бъдат закупувани билети за концерта на Scorpions в самия ден на събитието. Цените им остават непроменени – 50 лв (Standing) и 90 лв ( Fan Zone).

Вратите за достъп на публика на стадиона  ще бъдат отворени точно в 15 ч. Всички фенове ще преминат през щателна тройна проверка за автентичността на билетите, които ще бъдат сканирани със специални устройства. По никакъв начин няма да бъдат допускани фенове с фалшиви билети. Организаторите съветват гражданите да  купуват своите билети за концерта единствено от оторизираните за това места – разпространителската мрежа на Eventim и Билетен център НДК на предварителна продажба  и касите на КПП 1 и 3 в деня на концерта.

На 25 октомври поради очаквания човекопоток преминаването с автомобили и паркирането ще бъдат забранени в следните улици в района на стадиона: „Яна Лъскова“, „Христо Чернопеев“, „Галилео Галилей“ и „Александър фон Хумболт“ между 7 и 22 ч.

Декларация за достъп на малолетни и непълнолетни лица
Ахат ще открият шоуто на Scorpions