“По-добре не сме били посрещани никога!“ – Казаха музикантите от VIENNA MOZART ORCHESTRA

“По-добре не сме били посрещани никога!“ – Казаха музикантите от VIENNA MOZART ORCHESTRA

начало » Новини » “По-добре не сме били посрещани никога!“ – Казаха музикантите от VIENNA MOZART ORCHESTRA

Музикантите от Виенския оркестър останаха изключително впечатлени от турнето си в България. За пет дни те успяха да посетят пет града, като във всеки един бяха посрещнати изключително топло.

Най-впечатлени артистите бяха от кулинарното разнообразие, което им предложиха подбрани ресторанти.
Една от незабравимите вечери за Vienna Mozart Orchestra беше на 14 декември. Концертът в зала 1 на НДК развълнува музикантите с многобройната публика, която беше дошла да се наслади на класическата музика от 18 век.

След концерта оркестърът беше посрещнат в ресторант PS Food & Drinks, само на няколко минути от НДК. Там ги очакваха богата вечеря и приятна обстановка. Менюто включваше три вида салати: зелена със синьо сирене, пармиджано и специален дресинг, салата капрезе и микс от кус кус, с пресен лук, подправки и каперси. Една от салатите стана фаворит на музикантите и те й дадоха своето име като подарък за PS Food & Drinks. Ордьоврите предложиха микс от зеленчуци, подсладени със сметана, поръсени с маково семе и сусам. В основното блюдо се акцентира върху изкуството на японската кухня, допринесло за разнообразяването на българската. Филе от сьомга бе поднесено върху крехък китайски ориз, с лек сладникав сос от червена чушка. Във втората част от основното ястие комбинацията от подправки и синапено семе с бял ориз, както и изискано шпикованите мини зеленчуци във филе от пилешко месо, полято със сос от аспержи, бе истинско удоволствие за вкуса и на най-претенциозните. Десертът не отстъпи по качества на тези от най-изисканите виенски сладкарници. Сладкиш с карамел и кестени, с много лека структура и страхотен аромат на печена захар, поднесен със захаросана печена ябълка. Така и с чаша класно червено вино завърши пътуването на Vienna Mozart Orchestra в България.

Доволни и развълнувани артистите споделиха, че искат отново да посетят нашата страна и по възможност за повече време, за да разгледат и обиколят най-вкусните местенца.