ST.PETERSBURG BALLET ON ICE

ST.PETERSBURG BALLET ON ICE

ST.PETERSBURG BALLET ON ICE

Варна, 24 ноември, Фестивален комплекс, 19:00ч.

Информация

 ЗАМРАЗЯВАТ ФЕСТИВАЛНИЯ КОМПЛЕКС ВЪВ ВАРНА!

 
За първи път в историята на Варна на сцената на зала 1 във Фестивален конплекс ще бъде изградена ледена пързалка. Със специалната подкрепа на Община Варна на 23 и 24 ноември на варненска сцена гостува Руският национален балет – ST. PETERSBURG BALLET ON ICE и то не с един, а с два спектакъла. На 23.11 ще играят „Лешникотрошачката“ по Прокопиев и на 24.11 – „Пепеляшка“ по Росини. Програмата е изключително интересна, тъй като никога досега не е виждан в България балет на лед. Балетистите са актьори и едновременно с това фигуристи, облечени в автентични костюми, те ще представят най-доброто от руската школа по фигурно пързаляне и от балетното и театрално изкуство. 
 
В ST. PETERSBURG BALLET ON ICE са участвали и в момента обучават новите артисти европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов, също и 20 от най-популярните състезатели на Русия. Фигуристите са известни още като „Господарите на спорта в Русия“, заради многобройните им победи на състезания. 
 
Танцовият спектакъл има огромен успех по цял свят. Обичани са в Америка, Канада, Швеция, Швейцария, Германия, Китай, Испания, Корея, Тайланд, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Южна Америка. Чуждестранните медии ги определят като неподражаемо шоу, не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, балет, костюми и кънки на лед, всичко това, вплетено в танц с музиката на големия руски диригент Leo Korkhin. 
 
Едва тази година за първи път ще бъдат на българска сцена, за да завладеят и последното незавладяно кътче в Европа. Те ще пристигнат с два тира с продукция и един тир с оборудването за пързалката. Само смяната на декорите за всяко едно от произведенията отнема четири часа. Замразяването на сцената ще продължи 38 часа. Костюмите и кънките на артистите се поддържат при специални условия, тъй като са изработени специално за всяка една сцена от спректаклите и са от много скъпи платове и детайли, ушити от шивачите на Националната руска танцова академия.
 Магнетизмът на това шоу пленява малки и големи. Една вълшебна приказка насред градския шум!
 
Спектаклите на BALLET ON ICE са във Варна във Фестивален комплекс, от 19:00ч., на 23.11 „Лешникотрошачката“ и на 24.11 „Пепеляшка“.
 
От петък влизат в продажба билетите. Първите 200 ще са на промоционални цени, с 10 лева по-ниски от редовните. Промо цените са от 30 до 70 лева и ВИП 90.
 
Можете да ги закупите на касата на Фестивален комплекс Варна, в магазини Пикадили, Офис 1, Германос, на бензиностанции ОМВ и онлайн в системата на Eventim.bg.