Strauss Orchestra Vienna за първи път в България!

Strauss Orchestra Vienna за първи път в България!

Информация

На 9 декември 2011 г. в рамките на Новогодишен музикален фестивал в НДК за първи път у нас ще гостува световноизвестният симфоничен оркестър Щраус Оркестра Виена. Организатор на събитието е продуцентска компания АРТ БГ.

Билети за грандиозния новогодишен концерт тръгват в продажба от днес в Билетен център НДК и разпространителската мрежа на Eventim на цени от 30 до 80 лв и ВИП места от 100 лв. До 30 август билетите ще могат да бъдат закупени на промоционални цени с 10 % отстъпка.

ЩРАУС ОРКЕСТРА ВИЕНА

С безброй блестящи изяви в значими музикални фестивали, сензационни телевизионни концерти, турнета в почти всички европейски държави, Америка и Азия и със своите CD записи, Щраус Оркестра е международен синоним на автентичната виенска музика  с богат репертоар от класиката на династията Щраус и майсторите на виенската оперета.

С професионален състав от изключително опитни музиканти виенският Щраус Оркестра поддържа постоянна водещата си позиция с най-високи художествени стандарти пред  множество подобни музикални формации.

Петър Гут, международно признат специалист по творчеството на Йохан Щраус, споделя диригенството на оркестъра  с по-младия си колега Вили Бюхлер, уважаван виенски концертмайстор, който менажира годишните турнета в Япония и грандиозните новогодишните концерти във Винер Концертхаус. Верни на традицията на Йохан Щраус, двамата дирижират оркестъра и с цигулка в ръка.

От началото на новото хилядолетие през 2000 г. Щраус Оркестра Виена изнася всички свои новогодишни концерти в голямата зала на Винер Концертхаус, което бързо се превръща в непоклатима  традиция за виенчани.
Богатият избор на любими композиции, разнообразието от форми на класически танци и не на последно място умело подбраните оперетни фрагменти, превръщат програмата на  Щраус Оркестра в дългоочаквано събитие, привлекателно за всички аудитории и често обогатявано от вокални партии на известни певци.

Верността към стила и красотата на чистия звук, виенският чар и радост от музикалното изпълнение са характерните черти на този оркестър, които го отличават от некомпетентни имитации.

Отдаден на традицията и съвършенството, виенският Щраус Оркестра  Виена получава искрено признание и благодарност от публиката и критиката навсякъде по света. Водещ европейска филхармонична формация, Щраус Оркестра Виена съхранява истинската виенска музикална култура и прокламира вечно актуалното очарование на виенската музика.

No images!