VIENNA CLASSIC ORCHESTRA

VIENNA CLASSIC ORCHESTRA

VIENNA CLASSIC ORCHESTRA

София, 13 декември, зала 1 НДК, 20:00ч

Информация

 Традицията на Коледните виенски концерти продължава със специалните гости от австрийската столица VIENNA CLASSIC ORCHESTRA , със специално, предколедно турне у нас. 

Всеки оркестър има своите отличителни белези. Всеки диригент е една малка музикална вселена, с която по време на концерт се сливат всички музиканти и публиката. Виенският оркестър VIENNA CLASSIC ORCHESTRA е създаден от млади и вдъхновени творци, с различни националности и с една обща цел – да съхраняват и предават красотата на класическата музика. Всички тези таланти са завършили във Виена и са свирили както във Виенската филхармония, така и в по-малки оркестри по цял свят. 
 
Отличителна черта на VIENNA CLASSIC ORCHESTRA е свободата, която се усеща по време на концерт. Това е така, заради честата смяна на музикалното оформление и на самите персонажи на сцената. Музикантите успяват да създадат един синхрон, в който, обаче променят типичната за класическите концерти последователност в изпълненията. Тук се сменят камерна с духова музика, хорови изпълнения и соло. Интересна комбинация между традиционно и съвременно. И сякаш, за да завършим картинката, на сцената се появява и танцува двойка с невероятни изпълнения по време на концерта. Няма да усетите монотонност, ще се насладите на едни млади, ентусиазирани музиканти, носещи духа на Централна Европа и мелодиката на музиката на най-известните композитори в света.
 Заповядайте да изживеете класиката в новото време в:
 
 

Русе – 4 декември – Доходно Здание, от 20:00ч.

 Велико Търново – 5 декември, ДКС “Васил Левски” от 20:00ч.

 София – на 13 декември, в зала 1 на НДК, от 20:00ч. 

 Пловдив – 14 декември, Държавна Опера Пловдив, от 20:00ч.

 Бургас – 15 декември, Държавна Опера Бургас, от 20:00ч.

 Варна – 16 декември, Фестивален и Конгресен Център – Варна, от 20:00ч.

 Добрич – 17 декември, Концертна зала Добрич, от 18:00 и от 20:00ч.

 Билетите са в продажба на касите по места, в Билетен Център НДК, Офис 1, Пикадили, бензиностанции ОМВ и онлайн в мрежата на Eventim.bg. Цените са от 40 до 60 лева и ВИП от 80 до 100 лева. Първите 300 билета са на промоционални цени с 10 лева по-ниски от редовните.